Zeezout: een culinair luxeproduct!
Zeezout geldt als een culinair luxeproduct ten opzichte van het gewone potje tafelzout. Of dat qua smaak of voedingswaarde helemaal terecht is, dat kan voer zijn voor discussie (daarover zo meer), maar de structuur en herkomst maken zeezout zonder meer een aantrekkelijk ingrediënt voor gerechten en kruidenmengsels.
Het is niet zomaar een naam die erop is geplakt: zeezout wordt daadwerkelijk rechtstreeks gewonnen uit de zee of uit andere zoute wateren. Dat gebeurt door middel van het natuurlijke proces van verdamping. Zo wordt de zoutconcentratie in het water langzaam maar zeker verhoogd en kunnen uiteindelijk de kristallen worden verzameld.
Samenstelling zeezout
Zeezout is een volledig natuurlijk product en dat zie je terug in de samenstelling. Er zit onder andere een aandeel magnesium en calcium in de korrel waardoor de smaak licht afwijkt van het bekende keukenzout. Maar zeezout bestaat voor het overgrote deel uit natriumchloride: keukenzout, inderdaad. Magnesium en calcium zijn gezonde mineralen, maar het gehalte is zo marginaal dat de voedingswaarde van zeezout en gewoon zout (net als de smaak) vrijwel gelijk is.
Hoogwaardig zeezout kopen
Het is vanwege de structuur, de ‘grofheid’ en de variatie in de korrel dat zeezout zo’n goede toevoeging is voor uiteenlopende voedingstoepassingen, waarvan de kruidenmixen de bekendste zijn. Eurosalt levert hoogwaardig zeezout aan de voedingsindustrie op industrieel niveau. Deze zeezouten zijn afkomstig van erkende leveranciers van over de hele wereld en voldoen vanzelfsprekend aan alle geldende eisen voor de voedingstoepassingen.
Door te werken met grote volumes kan Eurosalt zeezout leveren tegen gunstige voorwaarden: een goede prijs, constante goede kwaliteit en een flexibele organisatie met een uitstekende logistiek. Heeft u meer vragen? Neem dan hier contact op. Wij helpen u graag verder!