Nitrietzout
Nitrietzout is onmisbaar voor de vleesverwerkingsindustrie. Ons nitrietzout is dan ook van ongekende kwaliteit en dus een aanvulling op uw vleesverwerking. Het hoogwaardige vlees wordt hiermee voorzien van een langere houdbaarheid. Een onbreekbaar onderdeel dus voor uw business. Wij zijn graag uw hoofdpartner in kwalitatief zout. Met meer dan 30 jaar ervaring door heel Europa, zijn wij de nummer 1 zoutverkoper. Wij leveren nitrietpekelzout door heel Nederland, zelfs in de smalste straatjes van Amsterdam.
Wat is nitrietzout?
Nitrietzout is een vacuümzoutsoort dat bij uitstek geschikt is voor de vleesverwerkingsindustrie. Het wordt vooral gebruikt bij het maken van worsten en andere vleeswaren. Nitrietpekelzout is onmisbaar, omdat het zorgt voor een langere houdbaarheid van het vlees en voor een mooiere uitstraling. Het is daarmee een belangrijke hulpstof die met zijn verschillende functies in de voedingsindustrie een koploper is als houdbaarheidsmiddel. Het wordt in nog veel meer producten gebruikt en is beschikbaar in twee varianten, namelijk 0,6% en 0,9% nitriet. Afhankelijk van het doeleinde kunt u kiezen voor de best passende variant.
De verschillen tussen de nitrietzout concentraties
Bent u van plan om nitrietzout te kopen, dan heeft u de keuze uit de twee genoemde varianten. Het verschil in de varianten zit in de nitrietconcentratie. Het nitrietpekelzout met de hoogste concentratie (0,9%) is vooral erg geschikt wanneer u bacteriële groei wilt remmen op het vlees, maar het is ook een geschikte concentratie om het kleurbehoud te bevorderen. Een lagere concentratie (0,6%) kan voldoende zijn voor minder intense conserveringsdoeleinden of waar regelgeving of gezondheidsrichtlijnen beperkingen opleggen aan nitrietgebruik.
Nitrietzout kopen: Voldoe aan de strenge eisen
Genitreerd zout is zo waardevol voor de voedingsindustrie, omdat het bacteriegroei voorkomt en zorgt voor een aantrekkelijke kleur van vlees. Maar dat niet alleen. Het vlees wordt minder temperatuurgevoelig en is daardoor langer houdbaar. Geen zorgen over salmonella en andere bacteriën, met nitrietzout genereert u gegarandeerd kwaliteit. Zeker binnen de voedingsindustrie gelden er zeer strenge eisen voor vleesverwerking. Het is dus belangrijk om daar zorgvuldig mee om te gaan. Daarbij zorgt nitriet als stof voor een chemische conservering. Dit gebeurt door de gevoeligheid van oxidatie van onverzadigde vetten te verminderen. Nitrietpekelzout is dus absoluut onmisbaar wanneer u bijvoorbeeld worsten maakt en deze droogt.
Waar kan ik nitrietzout kopen?
Nitrietzout kopen voor de beste kwaliteit doet u bij Eurosalt. Uw zoutpartner van de Benelux (en verder). U heeft in onze webshop de mogelijkheid om zelf uw gewenste voorraad te bepalen. Wij staan daarnaast geheel voor u beschikbaar om mogelijkheden tot levering te bespreken. Ons team is internationaal ervaren en weet exact wat het beste is voor uw bedrijf.
Neem direct contact op met een van onze professionals en we helpen u graag verder met het beste product! Uiteraard kunt u het voedingszout ook direct bestellen via onze webshop!